Profesionální image žena manažerka

Úcta a respekt ke starším lidem, seniorům. Proč mám dojem, že se zhoršuje?

06.01.2013 15:22

Toto téma mně přijde stále více aktuální. Čím dál víc lidí vidí peníze a svůj majetek na 1. místě, mají pocit, že ukázka toho jak je kdo úspěšný, tkví v tom, ukázat světu jaký mám majetek, ale život a respekt okolí není jen o penězích. Život je hodně i o vztazích.


Všichni víme, že jsou zde fujtajbl firmy, české i zahraniční, které vědí, že v Česku je minimální vymahatelnost práva a které se tudíž beztrestně zaměřují hlavně na neznalé, důvěřivé důchodce, v TV vidíme reportáže, jak doma přepadli, zmlátili a o pár stovek okradli babičku, jak syn zabil své rodiče pro pár mizerných korun.....člověku jde až mráz po zádech, kam ta naše česká společnost jde. To tu dřív nebylo.

Mnoho firem dnes řídí často nezralí a nezkušení manažeři, ve věku 35 -37 let, kteří se netají tím, že "starý" lidi ve firmě nechtějí, a starý u nich znamená, starší než oni. Jsou prý pomalí, všechno znají a všude byli, nechápou nové technologie a ještě by do všeho "kecali". Ale tohle se časem dle mého musí změnit, protože ve světě je to jinak, toto je jen česká blbina, tak jako mnoho dalších "tzv. kapitalistických" absurdit pouze po česku. V TV moderují hlavně mladí lidé, starší moderátor se třese, kdy ho vyhodí. A přitom talk show jsou úspěšná právě proto, že je vedou starší, zkušení lidé.

Také se vám zdá jako mně, že se snižuje úcta ke starším? Proč?
Vždyť každý z nás měl nebo má babičku a dědu. Různého vzdělání a intelektu, někdy jsme se pohádali, někdy smáli, ale pořád to byla babička a děda. Pohlídali nás, když jsme byly malé děti, jezdily jsme k nim na prázdniny, a když jsme byly větší děti a posléze dospělí, jezdili jsme k nim stále, i když na kratší dobu, pobyt u nich měl své kouzlo.  Někdy bychom třeba radši jeli někam jinam, ale cítili jsme, že musíme babičku a dědu navštívit, že na nás čekají. Auta jsme neměli, harcovali jsme se k nim autobusem, vlakem, malé děti za ruku a bágl na zádech.

Děda ze strany mého otce byl vzdělaný, domluvil se 3 jazyky, vyluštil vždycky všechny křížovky a rébusy v každých novinách, ráda jsem jako malá holka luštila s ním. Byl i legrační, jako učetní si denně psal do haléře kolik kde utratil. Tito prarodiče s námi bydleli v jednom bytě, tak jsme k nim jako děti chodily s bratrem denně, když jsme byly s rodiči v Česku. Vedla jsem s dědou dlouhé debaty o všem možném a moc ráda naslouchala, jaké to bylo když byl účetní u Bati, pak v hotelu Alcron, co se dělo za 2. světové války, jak se mu jevil Masaryk a Gottwald, neměl rád komunisty a velebil Baťovský kapitalismus. Skvěle vařil, chodila jsem k nim na jídla, která neuměla ani moje mamka. Nadýchané lívance a bublaniny, výbornou koprovku, on mě naučil jak chystat kvásek, aby pěkně vykynul. Když jsem ležela jako dítě dlouho v nemocnici, přivezl mi v kastrůlku ještě teplé fleky na sádle s houbami, moje milované jídlo. Babička byla modistka, taky sem tam vyprávěla o své rodině. Když se pak moje rodiče odstěhovali do nového bytu, bydleli jsme v tomto bytě  - já s mojí rodinou a dětmi, můj bratr a prarodiče. Moje malé děti chodily k prarodičům jako kdysi já. Byl to byt 4+1 a bydlely v něm vždy nejméně 2 generace. Za socialismu trvalo, než jsme jako mladá rodina dostali byt od fabriky. Ale to soužití bylo úplně v pohodě.

Ráda jsem si povídala a naslouchala oběma prarodičům, čím jsem byla starší, tím víc.

Dnes je ujetá doba, která razí, že co je mladé je krásné a správné, a co je staré – pryč s nimi, ať někam zalezou a není je moc vidět. Někdo si dokonce dovolí stěžovat na starší lidi, že pobírají důchody, ale oni si to odpracovali celoživotní prací.

Nechápu, jak mohou  šmejdi fujtajbl firem oblbovat důchodce, aby si koupili předražené, blbé zboží, podepisovali různé půjčky a dostali se tím někdy až k osobní exekuci. Jsou pyšní na svou práci, na ty hnusné prachy, co vymámí ze starých liídí - ty zmetci? A co Generální ředitel nebo majitel takové firmy? Co je to za člověka? Určitě bohatý, ale jinak ubožák hodný pohrdání.

V mnoha zemích jsou rodiče a prarodiče u dětí stále v hluboké úctě, někde jim i dosud vykají, děti se o ně starají samy od sebe, je to nepsané pravidlo slušnosti a morálky. Rodiče vychovávají, živí a podporují své děti a děti pak následně podporují a pečují o své staré rodiče, když už se o sebe nemohou plně postarat. Tak jsem byla vychovaná i já a bratr.

Děti a lidé obecně, by měli starším naslouchat, mají mnoho zajímavých zkušeností a zážitků, co si z toho vezmou a co ne, to už si každý přece odfiltruje sám podle sebe.

Starší nejsou moudřejší, to moudro jsou vlastně ta léta nabytá zkušenostmi a zážitky. I ve firmě by měli být starší lidé, dělají určitý balanc, už neprahnou dravě po vyšších místech, mají v sobě větší pokoru a mohou ty mladé ledacos naučit.

Ne každý starší je pomalý, který se špatně učí nové technologie. Setkávám se i s mladými lidmi, kteří v potu tváře zvládají základní operace ve Windows, tabulka v Excelu je pro ně jak pochopení černé díry ve vesmíru. Na druhou stranu si pamatuji ženu z jedné české firmy, měla asi 55 let, korpuletní paní, která bravurně programovala flash bannery na weby a když jsem se jí zeptala, jak se to naučila, řekla mi "Ale odkoukala jsem to od našich webáků...baví mě to si s tím hrát." Takže to není o věku, ale o přístupu a schopnostech každého člověka.
Já už jsem taky starší a pořád se učím ráda a sama nové technologie, umím 100x víc než hodně mých vrstevníků. 
Prostě nic není černé nebo bílé. Každý člověk, mladý nebo starý je nějaký.

Jak to vidíte vy? Myslíte, že se mýlím a úcta ke stáří je stále stejná? Je rozdíl mezi městem a vesnicí? Asi určitě ano. A co s tím my ženy můžeme udělat? Určitě je moc důležitý příklad v rodině, když dítě odmalička vidí, jak se jeho rodiče starají o své rodiče a prarodiče, jak o nich doma mluví, jak se chovají k lidem kolem sebe, asi je velká pravděpodobnost, že se budou chovat podobně, ale platí to určitě i v bohužel opačném případě.

 

Ing. Jana Yahoda MBA

Byznys poradenství pro podnikatele a manažery

Osobní manažerský poradce a kouč

Image poradenství pro Podnikatelky a Ženy Manažerky

 

 



granny250x360


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 6426x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda