Profesionální image žena manažerka

Setkání Žen Manažerek v lázních Aurora v Třeboni.

01.08.2013 10:57

Ve dnech 21. – 23. 6. 2013 se setkaly Ženy Manažerky z odborné skupiny při ČSJ v Třeboni, v lázních Aurora.
Potěšilo mě, že jsem byla oslovena a požádána, zda bych přijela a vedla seminář na téma „Jak získat tu správnou image...“  Jelikož jsem dostala souhlas od organizátorky akce, ráda se tu s vámi podělím o zážitky.


Víte, že se v rámci mého osobního projektu Žena Manažerka snažím pomoci, více usnadnit ostatním ženám jejich cestu ke kariéře a skloubení práce s rodinou. Aby byla rodina v pohodovém stavu a žena se i dobře realizovala v práci. Vedle toho máme speciální, značkový salon AYAHODA, kde šijeme, pleteme a vyrábíme českou bižuterii, opět především pro ženy manažerky a podnikatelky. Prodáváme i různé doplňky. Tento salon vznikl z toho důvodu, že se mě ženy při poradenství ohledně často ptaly, co bych jim doporučila za oblečení a jelikož se v Česku ještě najdou šikovné švadleny, pletařky a dost zručných šperkařek, skloubila jsem to dohromady. Jedny ženy si mohou přivydělat výrobou a manažerky jsou zase nadšené, že mají profi oblečení, buď si vyberou z naší nabídky eshopu, kde vyrábíme jen několik kusů od druhu a nebo společně vymyslíme jedinečné modely, pouze pro danou ženu manažerku nebo podnikatelku. Šijeme a pleteme modely i přesně na míru, ne každá žena má konfekční velikost.
Do Třeboně na sraz žen manažerek mě organizátorka zvala, ať přijedu hned na začátek setkání v pátek večer a zůstanu se všemi celý víkend, což bych i ráda, ale týden předtím jsem si domů přivezla 3 nové ovečky Quessantky (o tom jindy :-) a vedla jsem doma „domestikaci“, vzájemnou toleranci dvou psů a tří oveček. S omluvou jsem tedy potvrdila termín příjezdu až v sobotu ráno s tím, že domů pojedu ten den večer.

Seminář na téma Žena Manažerka Image, který na objednávku přednáším pro různé firmy a zájmové skupiny žen, se nám myslím povedl. Ženy Manažerky se záhy na vše bez zábran ptaly, společně jsme diskutovaly, říkala jsem jim různé příhody z mé praxe a ženy vyprávěly, co zažily ony, společně jsme se i dost nasmály.
Takové semináře mám ráda, žádné nudné monotónní povídání lektora u promítané prezentace, ale společné diskuse, otázky, různé názory, legrace, zábava, prostě interaktivní seminář. Přestože měly ženy již program v pátek večer, seminář nakonec díky otázkám a diskusím trval místo běžných 1,5 - 2 hodiny skoro 3 hodiny. Přivezla jsem na ukázku i několik kousků profesionálních oděvů pro Ženy Manažerky, včetně doplňků, šátků, bižuterie z našeho salonu pro ženy manažerky AYAHODA, ale tentokrát nebyla jejich aranž v profi stylu, ale jen na pár židlích v přednáškové místnosti.

Vždy je zajímavé, jak různé firemní kultury, i některé české „nekultury“ ovlivňují oblékání žen i mužů v manažerských pozicích a často pak i jejich chování. Věřím, že jsem přítomné ženy inspirovala k tomu, až půjdou zase do práce, aby si ráno na profi image vzpomněly, třeba už jen na to – jak barevně ladit oblečení.
Po Image bylo pak setkání s golfem, a tak jsem všem ženám na konci mého semináře řekla, ať se neleknou, ale že se převléknu ze saka, sukně, profi vzhledu do ženy s culíkem, v jeanách, tričku, keckách, s báglíkem přes rameno. Svorně mi na to řekly: „To je ale fajn, aspoň vidíme, že jste normální žena.“ Ano, snad jsem, nikdy jsem si nehrála na to, že bych byla něco extra a lidi, kteří si o sobě moc myslí, jsou mi směšní, většinou tím maskují nějaký svůj osobní problém. 

Přednášku o historii a teorii golfu vedl pan Havlík, jediný zástupce mužů v naší skupině. Musím upřímně říct, že jsem mnohokrát byla zvaná na různé golfové turnaje, někdy i víkendy do zahraničí, nebo lekce s osobním trenérem, ale vždy jsem odmítla, tento sport mě nikdy neoslovil a navíc hranice úplatku je malá a já jsem prevít, který ještě nikdy úplatek nevzal ani nedal. Nicméně je pravda, že hodně manažerů a manažerek golf rádi hrají, neboť na hřišti „greenu“ při hře získávají i různé kontakty, jednají o různých záležitostech, apod. A tak bylo fajn, že jsme si všechny ženy, včetně mě mohly prakticky vyzkoušet odpaly míčků, nejprve v místnosti do jedné jamky, tak jak to mají někteří manažeři ve filmech v kanceláři, a pak venku, v areálu lázní, kde je golfové hřiště. Ten den bylo nádherné počasí, teplé a slunečné, ideální pro golf. Sama jsem už míčky asi 40 let neodpalovala, a tak jsem odpálila několikrát drny z trávy, zatímco míček ležel přede mnou. Jak jsem se tak dívala kolem sebe u odpaliště, podle počtu hliněných koleček – zřejmě tam bylo přede mnou už více takových jako já, co spíš zaryli golfovou holí do drnu, než odpálili bílý míček do dálky.
Večer jsem jela domů, ženy měly dál program až do neděle. Prezentaci o historii a památkách Třeboně, rybníkářství, včetně soutěže na závěr. Ve volném čase si samy zvolily co chtějí dělat, zda čas strávit koupáním, procedurami v lázních, a nebo se projít a podívat se na zámek, do zahrad či do města Třeboně.
Myslím, že ženy manažerky z ČSJ měly pěkný víkend, byly spokojené a počasí jim vyšlo na jedničku.

p1160221_zena_manazerka_image_580

p1160242_zena_manazerka_image_580

p1160256_zena_manazerka_image_580

p1160393

p1160458_580

p1160484_zena_manazerka_image_580

p1160427_580


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 3644x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda