Profesionální image žena manažerka

Ponožky v sandálech není jen česká móda, a není se za co stydět.

22.10.2018 10:42

Hodně lidí z České republiky si dělá legraci z těch, co nosí ponožky v sandálech. Dokonce je odsuzují, jakou ostudu nám dělají v zahraničí, jak se ti „balíci“, Češi, podle ponožek v sandálech v zahraničí ihned poznají.


Zapomínají, že většina cizinců ani netuší, kde nějaká pidi Česká republika je. Znají ještě tak Československo, ale jen název, netuší kde leží. Jediný, kdo si toho u Čechů všímá, jsou jiní Češi.

Nechápu to, ať si každý nosí, co chce, je to jeho nebo její věc. Móda je proměnlivá. A móda je i způsob osobní prezentace. Mám raději originální osobní vyjádření, než módní, stejné stádo.
Tak mě naučili odmala Američané, že se na lidi kolem můžu klidně vybodnout.
Naopak jsem si říkala, že nikdy nebudu jako moje mamka, která často říkala – „tohle už se pro mě nehodí“ – nikdy si např. nevzala jeany.“Jo, tak ty budeš jako ty bláznivý Američanky“, mi říkávala. Moje oblíbená zelená a modrá kombinace jí vždy vydráždila ke komentáři: „No, jen si to vem, zelená, modrá, pro blbce dobrá. A já si to na just vzala a chtěla jsem být nezávislá, a jsem, jako ty Američanky.

Vyrostla jsem v cizině a ponožky v sandálech nás naučili nosit Japonci, kde jsem žila od 10 let.
Tam se nosí běžně, staří, mladí, i výstřední módní slečny, ty si k nim vezmou i boty na podpatcích, ponožky i s kraječkami. Nikdo se nad tím nikdy nepozastavuje.

Je to praktické, nezašpiní se tolik nohy, když má člověk ponožky.
Když je chladněji, ponožky na nohou příjemně hřejí, a přesto nejsou nohy uvězněné v plných botách.
Když se někomu v sandálech potí nohy, hlavně když mají sandály vložky ne z kůže, ponožky tomu zabrání, odsávají pot.

Dívám se někdy nostalgicky na NHK, japonskou hlavní TV stanici, abych se koukla na něco z mého dalšího domova. Šel tam i seriál, kde byl průvodcem dílů uznávaný, příjemný, japonský profesor. Udělala jsem vám print screen, jak byl jednou oblečený. Mě osobně překvapily a zasmála jsem se nad krátkými kalhotami – ale co – jiný kraj, jiná móda – ať si každý nosí, co chce. Jak vidíte, má i ponožky v sandálech a je v TV, uznávaný muž. Nikdo mu neřekl: „ Hele, do naší televize takhle nemůžeš, ponožky v sandálech nosí jen blbí Češi, to nesmíš…“

Tak prosím vás neodsuzujte české lidi, co mají ponožky v sandálech, nejsou to balíci ani blbci, jsou to lidi, kterým to vyhovuje.

Mě osobně se např. nelíbí ženy, co nosí na boso v letních parnech kozačky, říkám si, ty jo, ta když ty boty sundá, to je asi síla…..nebo muži, co nosí mokasíny na boso, připadají mi jako teplí. Ale nijak je nekomentuji, ať si chodí, jak chtějí.

Něco jiného je business dress code, pracovní dress code, povinný firemní dress code, tam musíme nosit, co se má.
Ale v soukromí jsme přeci aspoň v tomto ještě svobodní, můžeme si oblékat, co chceme.


ponožky v sandálech

 


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2709x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda