Profesionální image žena manažerka

Me Too hysterie. Bez důkazů odsouzení lidé.

13.02.2018 11:05

Poslední roky si někdy říkám, že Amerika, Evropa, v něčem i Kanada, západní, tzv. moderní svět, jdou do háje, rychlostí Formule 1. Nechtěla jsem o Me Too psát, ale nabralo to takové obrátky, že chci říct můj názor.


Hysterie Me Too začala 29. 10. 2017, kdy druhořadý, neznámý herec, Rapp si po letech vzpomněl, že v roce 1986, kdy mu bylo 14 let, přijal pozvání na party v domě známého herce Kevina Spacey.
Byl prý v jeho ložnici, kde sledoval TV, a přišel tam už alkoholem opojený Kevin, zvedl ho do náruče, a když se ten chudák ohradil „O co jde?“, tak si na něj i Kevin chvíli lehnul, ke styku a osahávání nedošlo. Tudíž ho brutálně sexuálně obtěžoval, chudáka nezletilého.

 

Považovala jsem to tehdy za nehoráznou věc, že se ten špatný herec Rapp chce takhle na Spaceym zviditelnit, ale šokovalo mě, co následovalo. Vynikající oskarový herec Kevin Spacey, gay, i když se raději preventivně omluvil, s tím, že už si to nepamatuje, byl okamžitě vymazán z posledního filmu, který měl jít do kin v prosinci, okamžitě s ním ukončil spolupráci Netflix na skvělém seriálu House of Cards (Dům z karet), defacto byl bez jakýchkoliv důkazů, pracovně ihned zničen. Navíc ho obviňují z pedofílie. Co se to v Americe a následně i v Evropě teď děje?

 

Následovala a stále ještě běží, vlna obvinění, kdy různí gayové, herci, a pak hlavně herečky, si najednou vzpomenou, že je kdysi nějaký herec, režisér, sexuálně obtěžoval, znásilnil, apod. Odepsaný je i známý režisér, Harvey Weinstein a jeho společnost, na něj coby režiséra, logicky padlo nejvíc obvinění. 

 

Každý člověk na světě ví, že branže herectví, je jedna z nejvíc promiskuitních, kde se herci a herečky dostávají k rolím často nejen konkurzem, ale i tím, že prostě cíleně vlezou do postele tomu nebo těm, kteří jim roli, kariéru zajistí. I zpěvačky se kdysi netajily tím, jak se dostaly k penězům, aby rozjely svou kariéru.  Navíc ve filmech běžně souloží jak králíci, ukazují svá ňadra, i víc, a to jim nevadí.
A teď ze sebe najednou dělají oběti, chudinky znásilněné. Vzpomenou si najednou x let dozadu, nejsou na to žádné důkazy, nikdo nemůže prokázat, zda si to ti obtěžovaní třeba i nevymysleli, aby se v rámci kampaně Me Too zviditelnili.

 

Celá ta hysterie by byla k smíchu, kdyby ale bez důkazů, ihned, jen na základě nějakého prohlášení, nebyly zničeny životy a kariéry těch tzv. obviněných. To je hrůza. Kde je presumce neviny?

 

O této kampani mluvila veskrze pozitivně i Oprah Winfrey, známá americká moderátorka, kterou mám jinak ráda, ale i v šou Karla Šípa jedna žena, která se představila jako psycholožka, učitelka a feministka, což je diagnóza už sama o sobě. Potěšilo mě, že se jí lidé v obecenstvu, muži i ženy smáli, neboť pokud by svět měl být takový, jak říkala, tak proboha ne! Podle ní je sexuální obtěžování i to, když jde žena po ulici a nějací chlapi kolem jí obdivně komentují, nebo zapískají. Ach jo, podle vzhledu mi připadalo, že spíš ta paní žárlí, protože na ní by nikdo nezapískal, ani do té televize se neupravila jako žena.

Ono to sexuální obtěžování, harašení, a teď mám na mysli, že někdo po někom vyjede, nebo se ho začne více, nepatřičně dotýkat, není vždy jednoznačné. Někteří lidé, a můžou to být muži i ženy, neznají míru, kdy toho druhého tzv. vyburcují, vyprovokují k akci. Pominu úchyláky, kteří přepadávají lidi.

Já jsem 2x v práci řešila problém, kdy ke mně přišla obchodní zástupkyně, vyjevená, že po ní vyjel náš zákazník. Jeden jí začal prý říkat, jak se mu strašně líbí, zda by s ním někdy šla na večeři, a ona nevěděla co s tím, druhý případ byl, že prý jí zákazník, víc jak 50 letý, silnější muž, honil kolem stolu a ona utekla. S každou jsem si tehdy sedla a nechala si přesně vyprávět, jak to bylo. A každé jsem pak vysvětlila, co příště nedělat, obě ty muže svým chováním vyprovokovaly. Když si žena vezme minisukně, ohýbá se, aby jí bylo vidět kdo ví kam, výstřih, že jsou jí při naklonění vidět celá prsa, naklání se u toho muže, tlačí se na něj, co čeká?

Takže ty proklamace extrémních feministek, které nám, normálním ženám škodí, že – ženy, ať děláte co děláte, když po vás muž vyjede, není to vaše chyba – nejsou pravda. Může a nemusí to být jejich chyba. Ale ten muž by bez důkazů, a hlavně ne až x let poté, neměl být odsouzen.

Teď se objevilo i prohlášení muže, že ho sexuálně harašila žena. Ano, i to existuje, i když výrazně méně, než opačně.

Jsem ráda, že se v médiích objevily i rozumné ženy, děkuji jim, které řekly, že roky pracují mezi muži, a  žádnou zkušenost se sexuálním harašením, obtěžováním, nemají. Já to samé. Nějakých 25 let jsem pracovala intenzívně převážně s muži, mezi muži, ráda pracuji s muži, v managementu, někdy na školení v cizině, nebo sletu manažerů v cizině, jsem bývala i jako žena jediná. Přestože jsem s muži, i cizinci, chodila (a chodím) v ČR i ve světě na různé večeře, obědy, na pokec i jen ve dvou, nikdy mezi námi k ničemu nedošlo.  Nepiju alkohol, nechutná mi, zatímco ti kolem mě ano. Je to hodně i o tom, jak se žena chová. I já jsem někdy zaznamenala určité jemné náznaky větších sympatií, ale s humorem, taktně, jsem druhé straně naznačila, že ne, a nikomu jsem o tom neřekla.

 

Celý profesní život se snažím povzbudit ženy, aby byly ženami, a v práci muže, aby byli muži.

Ženám říkám, že pokud jim alespoň 1x měsíčně neřekne nějaký muž, že jim to sluší, nebo, že jsou milé, sympatické, měly by se nad sebou zamyslet, a něco se sebou udělat. Ve věku nad 60 let už je to těžší, frekvence se snižuje, to je život, ale sympatická a slušně vypadající, může být žena pořád.

Před Vánoci 2017 jsem to říkala v jednom obecním úřadě ženám, a byl u toho předseda. Ihned na to namítnul: „No jo, ale my už se teď asi budeme bát říct nějaké  ženě kompliment, abychom se tím nedostali do problémů..“ Jo, v dnešní praštěné době, měl pravdu, a já tím pádem asi hlásám kacířská slova.

V Americe už je to totálně přes čáru, muži se bojí ženě galantně otevřít dveře, nebo jí nandat kabát. Evropa začíná kopírovat. Jinak sympatický, kanadský premiér, nedávno bodoval, když jeden člověk řekl  „mankind“ – lidstvo (slovo „man“ je muž), tak on ho opravil na genderově lepší „peoplekind“(slovo „people“ jsou lidi).  
Už zbývá jen zakázat klasické pohádky a klasické romány…blíží se to k tomu.

 

Zatím je v ČR ještě dobře, hysterie Me Too tady zatím velký ohlas nemá, ale i zde, genderoví aktivisti  a –tky, za státní peníze, pracují na těchto nesmyslech soustavně dál.

 

Ženy by měly být ženami, a muži, muži. Dělat z nich jednopohlavní masu je proti přírodě.

Co si o tom myslíte? Zajímá mě váš názor.

Jen prosím počkejte, komentář musím schválit v adminu, někteří se sem snaží neustále vecpat nějaké reklamy a odkazy - tak proto schvalování.


Me Too kampan


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2274x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda