Profesionální image žena manažerka

Láska, rodina, práce, peníze.

03.07.2011 09:59

Na základě vyhlášené soutěže, co pro Vás znamenají tato slova, publikujeme vítězné příspěvky. Přišlo jich hodně a zajímavých, ale bohužel nemůže vyhrát každý. Zdraví jsme nejmenovali záměrně, aby jej většina nedávala na 1.místo.

1.
Rodina, láska, peníze, práce - tak takové je asi jejich pořadí důležitosti v mém životě. I když ty dvojice slov spolu vzájemně souvisí. Svoji rodinu miluji, a abych měla peníze, musím pracovat.

1. Rodina – to je pro mě ta nejdůležitější na světě. Bez ní si svůj život nedokážu vůbec představit.  Manžel, synové,   maminka, bratr, sestra, babička atd. To jsou takové pilíře mého života.

2. Láska - to je ten nekrásnější cit, já měla to štěstí, že jsem jej mohla prožít a vlastně ještě prožívám.

3. Peníze – jsou pro mě také velmi důležité. Ne, že bych byla nějaký mamonář, ale bez peněz je zle. Nikdy jsem jich neměla ani moc ani málo. Jen tak abych si mohla spokojeně žít a sem tam si splnit nějaký ten svůj cestovatelský sen.

4. Práce – jsem vychována ještě tou starší generací, u které platilo, že pracovat se musí a že nikomu nebudou bez jeho přičinění lítat pečení holubi do huby. Lelkování a zahálka – to se u nás nikdy nepěstovalo. A já tak vedu i své syny. Ale ruku na srdce- taky si ráda občas zalenoším. Vždyť nejen prací je člověk živ!

Vladimíra Š.

 

2.

I když už nejsem zrovna „teenager“, i když mám v životě za sebou víc, než bych si přála, i přesto pořád naprosto souhlasím s Johnem Lennonem že „All you need is Love“. To je jasné, je třeba tohle tvrzení trošku upravit, aplikovat na každodenní život, ale láska je prostě nejdůležitější. K muži, k dítěti, k lidem, na kterých nám sejde. Když se nedaří v zaměstnání, když o peníze přijdete důvěřivostí či nešťastnou náhodou, tak láskyplné povzbuzení a podpora od partnera pomohou. I ke své práci můžete cítit lásku. Já to tak „zaplaťpánbůh“ mám. Je to jako s každou jinou láskou. Lepší a horší období, krize, a pak zas fantastické zážitky... a když jsou k tomu ještě peníze.. a třeba dost peněz - a já samozřejmě vím, že je jich k životu potřeba - to je veliká krása. Může se koupit dárek pro své milované, usnadnit život těm, kteří právě mají své nedobré období... Takže já bych zachovala přesně to pořadí, které jste uvedli vy v názvu článku odkazujícího na soutěž. Láska, rodina, práce, peníze...

Renata Z.

 

3.

láska - smysl života

rodina - opora

práce - naplnění

peníze - svoboda
P. H.

 

4.

Když se zamyslím, řekla bych, že pro každého je pořadí různé, i důležitost těchto slov. Hrozně moc záleží na tom, v jaké životní etapě se člověk momentálně nachází a co všechno ho v životě potkalo nebo ještě nepotkalo.

I pro mě se pořadí těchto slov v životě změnilo, i když jen částečně.

Pro teenagery, studenty a mládí je dost často na prvním místě láska a peníze nebo opačně. Když mi bylo krásných patnáct až asi tak do osmnácti, tak jsem nahlas i v mysli skloňovala na prvním místě slovo láska. Strašně ráda a s úsměvem na tváři na to vzpomínám, mám totiž děti právě v tomto věku. Kolem dvacítky mě začala zajímat i slova práce a peníze. Když jsem otěhotněla, slovo rodina se dostalo do popředí, ale ještě jsem netušila, jak moc pro mě to slovo bude v budoucnu důležité. Když mi bylo 28, maminka zemřela během tří měsíců na rakovinu a po několika dalších letech náhle synovec a do měsíce táta, který se dokázal statečně vyrovnat se smrtí své ženy, ale se smrtí prvního vnuka bohužel ne. Uvědomila jsem si, že to nejdůležitější slovo je rodina a u mě vždycky bude. Mám naštěstí svoji velkou rodinu, tři děti a manžela a myslím si, že láska s dobře fungující rodinou úzce souvisí. Dnes se bohužel důležitost peněz posouvá dopředu o hodně víc než dříve, peníze život zpříjemňují, odstraňují mnohé starosti a peníze úzce souvisí s prací, vždyť tam jsme většinu svého času, tak proto spokojenost v práci je také velice důležitá.

Takže já říkám: " Na prvním místě rodina a s ní související láska a pak peníze a s nimi související práce a spokojenost v ní."

Jana E.

 

5.

Láska, rodina, práce, peníze jsou slova, která bezvýhradně patří k sobě, a jsou v životě člověka moc důležité. Pokud je všechno dohromady může si člověk říct, že má vše co k životu potřebuje. Pro mě jsou Láska a Rodina nejdůležitější a nikdy bych bez nich nechtěla být, je to moje všechno. Peníze a práce, to souvisí s tím prvním, peníze člověk potřebuje k zabezpečení rodiny a práci aby byl život plnohodnotný.
Pavla K.



fam34_580


 

Ing. Jana Yahoda MBA

Byznys podnikatelské poradenství 
Osobní manažerský poradce a kouč pro podnikatele a manažery

Image poradenství pro Podnikatelky a Ženy Manažerky


Autor: office ZM
Přečteno: 5310x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda