Profesionální image žena manažerka

Kartářka, věštkyně nebo psycholog, poradce a kouč?

08.03.2010 20:32

Stále mě udivuje, kolik lidí se obrací se svými problémy na kartářky, věštkyně, astrology a jiné lidi z tohoto oboru a platí jim velké peníze. Ale je to v pořádku, je to byznys jako každý jiný. Kde je poptávka, je nabídka. 

witchcat400Říká se, že Češi patří mezi nejvíce ateistické národy, ale podle mě je u nás hodně lidí, žen i mužů, kteří věří různým horoskopům, číslům, kartářkám a věštkyním. Stačí když si otevřu nějaký ženský časopis a je tam plno inzerátů. Hledáte partnera? Chcete vědět kdy ho potkáte? Nedaří se vám v práci? Chcete vědět jak to dopadne? Zlobí vás vaše zdraví? Řekneme vám co s vámi bude. Máte problémy v manželství? Zavolejte a my vám odpovíme co se stane.

Nedávno jsem pracovala doma na PC a pustila jsem si k tomu televizi. Našla jsem program, kde celou hodinu vystupoval kartář, léčitel a vedle něj na lince další tzv. čarodějky a věštci, a tak jsem je při práci poslouchala. Co se jim nedalo upřít je – umění komunikace, a podle mě je to na tom postavené. Už z hlasu volajícího se dalo odvodit co chce dotyčný slyšet a kartář to dokázal dobře využít a když si nebyl jistý, uměl to i obratně zahrát do ztracena. Posílání energie přes obrazovku s tím, že si jí dotyčný může kdykoliv večer vyzvednout mě opravdu pobavilo.

Proč těmhle lidem někdo věří? Vždycky jsem si myslela, že tito věštci upoutávají pozornost pouze méně vzdělaných lidí. Byla jsem už ale několikrát vyvedená z omylu, i lidé velmi vzdělaní je někdy navštíví. Stalo se mi, že mně můj kamarád, vysokoškolák, manažer nabádal, ať jdu navštívit jednu kartářku, že to bylo neskutečné, jak mu vše z minulosti uhádla. Byl tam ze zvědavosti. Znal kolegyni, také manažerku, která k té paní chodila pravidelně. Já jsem samozřejmě nešla, těmto věcem prostě nevěřím. A i kdyby měl někdo ty schopnosti, tak já nechci vědět co mě čeká, chci být překvapená ať mile či nemile. Problémy si řeším sama, na to také nikoho nepotřebuji.

Proč k nim lidé chodí? Proč neváhají a platí neskutečné peníze 70 Kč za minutu ( to je 4 200 Kč za hodinu !) nebo 2000Kč a více za jedno vyložení karet? No, protože to zřejmě zaplatit chtějí.

Možná jsou lidé zrovna v tak špatném psychickém stavu, že potřebují slyšet slova podpory a útěchy. Ve svém okolí třeba nemají komu se svěřit, k psychologovi se stydí, a tak je věštkyně nejlepší spojka. Že jim nic nevyřeší ani neporadí? Nevadí, i ta duševní podpora ve formě slova nebo poslané energie za ty peníze stojí. Lidé k nim chodí hlavně pro to, aby si popovídali a odešli s dobrým pocitem, že vše špatné se už chýlí ke konci, pokud hledají partnera, tak už se brzy nějaký objeví, a pokud jsou nemocní, tak když se budou snažit, uzdraví se.
Je to pro ně i velmi pohodlné, nemusí myslet a ani nic udělat. Zaplatí sice velkou částku, ale jdou domů a jen čekají, že se vyplní věštba.

Musela jsem se v duchu smát, když do televize volala paní, co má dělat, že jí lidé nemají rádi, pomlouvají jí, a víte co jí věštkyně poradila? Aby na krku nosila na provázku sáček a v něm nějaké strašné blbosti jako pírko od holuba, vepřovou kost, a další. Hotovo, vyřešeno. Ráda bych tu ženu někde venku potkala, jestli jí ten sáček na krku alespoň trochu zvedl její bohužel mimo jiné nulové sebevědomí.

Lidé by se měli umět rozhodovat, přijímat důsledky svých rozhodnutí, umět se poučit z chyb. Učte i své děti už odmalinka, aby uměly přemýšlet a rozhodovat se samy. Nepřikazujte jim neustále co mají dělat, ale naučte se je dobře vést, aby přemýšlely, buďte jim dobrým poradcem nebo jak se dnes říká, koučem.

A Vy? Pamatujte si, že většinu věcí ve svém životě můžete ovlivnit, změnit jen Vy sama.

Zvažte pečlivě, zda chcete jít ke kartářce, věštkyni nebo k životnímu kouči.
Zvolte si, co sama upřednostňujete.

 

Jste podnikatelka, majitelka firmy a nacházíte se v nějaké životní situaci zahrnující práci a soukromí, kterou byste ráda s někým konzultovala, probrala, poradila se? 

Nabízím Vám své služby - podnikatelský, manažerský poradce a kouč

Absolutní diskrétnost je samozřejmostí. Jsem profesionál, kouč, mentor, poradce.
 

Napište mi email a trošku naznačte, o co by se Vám jednalo,, na janayahoda@gmail.com

Ozvu se Vám emailem nejpozději do 24 hod. zpátky.

 

Ing. Jana Yahoda MBA

Byznys podnikatelské poradenství
Osobní manažerský poradce a kouč

Image poradenství pro Podnikatelky a Ženy Manažerky


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 7812x Komentářů: 2

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k článku - váš názor nás zajímá

 
Tak teda tento článek mě velice zaujal, i když se sama touto problematikou zabývám, tak musím s tímto článkem jemom souhlasit.Víte oni jsou dvě cesty, jak se dají věštit karty.Jedna cesta je vizionářská a ta druhá formálně metodická. Je jen pár těch, co jsou k tomu předurčeni a takovým jim jejich pokora nedovolí přijímat finanční odměny a nečekají za to nijaké díky, ale snaží se, když se na ně někdo obrátí, skurečně mu pomoci, ale tento článek je o výdělku a hlavně o tom, jak se tahají z lidí peníze
Zden478ka 11.05.2010 17:29
Mate pravdu Zdenko, mym zamerem nebylo vubec odsuzovat kartarky, vestce, apod, ale spise to, aby lide zvazili, zda jsou ty vysoke castky, ktere za vesteni plati umerne tomu, co ziskaji. A take, aby se ti platici lide zamysleli nad svou urcitou pohodlnosti a mozna i lenosti, kdy misto, aby opravdu neco sami zmenili, coz nekdy i vyzaduje delsi usili a praci, tak zaplati vysokou castku a pak jen cekaji, ze za ne vse vyresi nekdo jiny. Jinak je v poradku, ze vesti nekdo zadarmo a nekdo za vysoke penize, kazdy at funguje jak chce, je to jeho osobni vec. Pro nekoho je to byznys nebo zivobyti, no, kdyz jim lide ty penize plati, nelze se tomu divit - je to bezny ekonomicky zakon o nabidce a poptavce, ktery plati uplne ve vsem.
Jana Yahoda 11.05.2010 20:30

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda