Profesionální image žena manažerka

Jak přežít mateřství. Žena, matka, výchova dětí.

18.01.2016 10:45

Když jsem četla tento nadpis na internetu v jedněch známých novinách, říkala jsem si:“To jsou ale pitomci, proč furt lidi něčím straší? Tohle má být podpora, aby se Češi množili?“


Už od r. 2006 nekupuju žádné papírové noviny a časopisy. Za prvé šetřím peníze, za druhé vše potřebné najdu na internetu, za třetí tím šetřím za sebe lesy.

Čtu tedy i hlavní deníky na netu. Jedno je jasné. Oni musí denně několikrát na net přidávat články, aby se lidé vraceli a četli. A tak i točí některé články dokola, schválně dávají kontroverzní témata, která lidi naštvou (jako mě :-), aby byly co největší diskuze k článku a čtenost. Čím naštvanější čtenář, tím více komentářů v diskuzi a tím lépe pro byznys daných novin, inzerenti pak mají větší zájem. Já do diskuzí nepíši, ale ráda je čtu.

Většina deníků jsou dnes v soukromých rukou, bohužel i ovlivněné různými politickými stranami.

Dneska nás straší, jak vymíráme, jak je třeba platit z našich daní jiná, příchozí etnika, ale pro české, pracující, mladé rodiny se nedělá podpora žádná.
Proto dnes někdo i nazývá děti jen jako „Investice“.
Po pravdě to tak je, ale je to hnusné, děti tak nazývat. Děti jsou přece radost a pokračování rodu, smysl chodu života.

Děti jsou především radost, naplnění života každé zdravé ženy a muže, pokračování rodu, i když platí na 100% pravidlo – Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti.

Pro moderní, zdravé ženy je většinou základním přáním, najít si hodného, chytrého a pracovitého manžela, mít s ním zdravé děti. Když mi mladá žena řekla, že je u ní na 1. místě její kariéra, pomyslela jsem si:“chudák...“ Ale za celý život jsem se s tímto setkala jen 2x a vím, že to byla spíše jen zástěrka, výmluva. Jakmile se dotyčná zamiluje, vyřeší nějaký svůj problém, najde toho svého, názor většinou změní.

Média lidem vymývají mozky, lžou nám, posledních 5 let snad víc než jindy, je to až do očí bijící. Vymyšlené průzkumy, neustálé články typu: Většina mužů si myslí....Většina žen dělá....a kdo je ta většina? Kecy, kecy.

Mít děti a mateřství je to nejlepší, co žena v životě zažije. Poslední 2 měsíce těhotenství, kdy hodně žen vypadá jako rypouš sloní,( já u syna měla 13kg+, ale u dcery 22+ !!), jsou sice otrava, ale příroda to správně zařídila, prostě žena se už těší, až porodí, aby slehla. Porodní byznys je dnes už také za čárou. Nabídka císařů zdravým ženám, porody plánované na určitý den dle služby daného lékaře, různé oblbováky na bolest, kdy nikdo neví, co to s miminkem uvnitř mámy udělá. Porod bolí, ale má to svůj účel, o to větší pak ta radost, když to děcko vyskočí na svět. Nevím jak kdo, ale mě vždycky vyhrkly slzy radostí. Že mají 5 prstů, 2 nohy, 2 ruce, jsou zdravé...Jen škoda, že za mě manželé viděli děti až skoro za týden, pouze ty protekční je viděli hned.

Mateřství je krásný zážitek a nenechte se mladé ženy ovlivnit, že to tak není. To jen rádoby české celebrity, které jsou snad z 80% prostitutky, porno ženy, zlatokopky, kňourají v televizi, jak nezvládají ani 1 dítě, jak je to náročné. Ubohé nány.

Moderní žena v pohodě děti zvládne, i při každodenní práci, když děti povyrostou, a čas mateřské si užívá. Noční kojení a vstávání bylo např. pro mě utrpení, ale zvládlo se to, ve spolupráci s manželem. Já totiž, jakmile nemám pár dní 8 hodin spánku denně, jsem úplně zničená. Celý život obdivuji ženy, co kojí roky i v noci a jsou úplně v pohodě.

Vychovávejte své děti podle sebe. Zvažujte a třiďte si sama rady pediatrů, kamarádek, maminky, vykašlete se na tzv. moderní trendy, rady na internetu, kde radí kdejaký člověk, rádoby psycholog, leckdy ani děti neměl, nebo různé ženy pouze ze své zkušenosti. Dejte na své instinkty. Příroda vás naprogramovala, tak naslouchejte, co vám říká vaše a nebojte se. Např. za mé matky, musela dle doktorů ležet miminka na zádech, často pak měly hlavičky jako balón a vzadu rovnou plochu, za mě doktoři doporučovali, aby miminka ležela na bříšku, aby se neudusila, kdyby náhodou začala zvracet mléko, přišlo mi to logické, a tak se mi moje děti líbily, měly hezké, šišaté hlavičky a velmi brzo pásly koníčky. No a teď zase jen na zádech nebo na boku a každý má i chůvičky, co kdyby, to za nás nebylo, miminko, batole, spalo v postýlce vedle manželské postele. První měsíc jsem se u 1. dítěte budila i v noci, a koukala na něj, zda dýchá a je živé, ale pak už jsem spala jako medvěd v zimě.

Když jsem měla děti malé, věřila jsem na to, že když se dospělé dítě, člověk, choval jako hajzlík, že platí „Jak sis ho vychoval, tak ho máš.“ Dnes už to nezastávám, není to pravda. Díky mnoha podřízeným v práci, známým, apod. jsem vyslechla tolik případů, kdy děti byly vychované dobře a s láskou svými rodiči, ke slušnosti, ale pak se třeba jedno chytlo nějaké party a byl průšvih. Děti mají také svá různá období. Např. v pubertě si hodně rodičů stěžuje na chování svých dětí, v tu dobu si spolu třeba nerozumí, ale pak se to zase změní.

Výchova dětí není jen matka, ale i otec. Jsou dva. Někdy ty dva vychovávají své děti spolu podobně, jindy vychovává matka jinak a otec jinak, jeden je ten „hodný, co vše dovolí a nevychovává“ a druhý je ten „zlý, co stále něco zakazuje, poučuje, nařizuje a vychovává“. Někdy i jeden partner kontruje druhému a děti vychovává proti druhému partnerovi, což se často děje hlavně při rozvodu. Je to ubohé, ale je to tak, někdy jsou děti využívané jako zbraň proti druhému partnerovi. Ale to je prostě život, každý člověk má své někdy UP a někdy DOWN. Jako sinusoida.
Děti se i mění, jednou na ně budete pyšná, super výsledky ve škole, chování, a pak najednou .... plíživě přijde období a vy si najednou řeknete: „Co to s ním/ní je? Takhle jsem je přece nevychovala“, no a pak za nějakou dobu zjistíte, že to jsou zase zpět ty vaše děti nebo dítě. Když jsou děti dospělé, už nic moc nezměníte, mají svůj život, můžete jim do jisté míry stále něco radit, ale to je tak všechno. Prostě už jen sledujete, jak se jejich život vyvíjí a držíte jim v duchu palce.

No, a proto to staré, velmi moudré pořekadlo....malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti.

Další je genová výbava dětí, tu neovlivníte, příroda to nějak namíchá a lidé si někdy říkají: „Po kom ten kluk tak nádherně kreslí?“ „No, to u nás uměla jen prababička...“ Znám osobně jeden zajímavý příklad. Rodina vlastnící celosvětovou firmu. Mají 4 děti. Tři děti vedou úspěšně každý jednu firmu na celosvětové bázi. Ten 4. dostal až ve věku asi 45 let vedení 4. firmy. Když nám, různým cizincům, prvně v zahraničí prezentoval, říkali jsme si:“Bóóže, ten je z toho chudák hotovej, těžkej introvert, tiše tam kuňká, charisma nula...“ Já jsem měla i možnost s ním krátce osobně mluvit, byl ostýchavý, ale milý, a já pak říkám svým kolegům:“Jak se na něj podívám, připadá mi jako pedofil. “A víte co? Po letech mi jeden z bývalých kolegů volal: “Musím ti něco říct. Ty seš asi čarodějnice, představ si, že ho v USA vyslýchají pro podezření z pedofilie a z firmy odešel.“ Tak to je ukázka genů, 3 úspěšné, chytré děti a 4. tichý, smutný pedofil.

Ženy vychovávejte své děti podle sebe, jak nejlépe umíte a nedělejte si nikdy delší výčitky, jestli jste někdy někde něco nezanedbala, apod. Je přirozené, že když se něco děje, přemýšlíme, zda jsme mohly něco udělat jinak, pokud zjistíme chybu, snažíme se ji už neopakovat, ale není důvod si dělat výčitky dlouho, stresovat se a trápit se. Když něco nemůžete ovlivnit, hoďte to za hlavu. Užívejte si život !

Máme v Česku bohužel stále blbé vlády, miliardy peněz se ukradnou a další vyvezou firmy mimo ČR, podpora mladých rodin a jejich „množení“ je nulová, důchodci, kteří celý život poctivě pracovali a odváděli daně, mají často směšné důchody na hranici chudoby. Politici si už beze strachu dělají, co chtějí, považovala jsem v 2015 za vrchol arogance, že si tzv. politici přidali 8000 Kč měsíčně do platu a ten stejný týden důchodcům 40 Kč měsíčně, pak se hájili, že důchodcům dali ještě ten rok extra roční bonus 2000 Kč. Oni vědí, že my voliči, nemáme koho jiného volit. Strany se vždycky dohodnou a případné nové strany, potížisty, zdiskreditují a z vlády vyšťouchají. Ale já jsem optimista a věřím, že nějaká změna jednou přijde, nejen v ČR, ale i v EU.

Každopádně mateřství je krásný, jedinečný zážitek pro většinu žen, a vím z práce i okolí, že i pro většinu mužů. Chtějte mít děti, mějte je, alespoň 2, užívejte si život s dětmi. Můžete i při mateřské doma částečně pracovat, dnes jsou mnohem větší možnosti, než jsem měla já, ale i já po 6nedělí doma při dětech pracovala, z manželova platu čerstvého VŠ, bychom těžko za socíku vyžili a nechtěli jsme finanční podporu od rodičů, stačilo, že nám moji rodiče půjčili 2 pokoje na bydlení a oboje dávali naturální podporu, tašky různého jídla. Vychovávejte děti podle svého nejlepšího já, po vzájemné dohodě s partnerem, manželem pokud možno jednotně a sledujte pak jejich vlastní život. Hodně foťte a točte videa, budete se tomu zpětně smát celý život. Já kdysi mohla fotit jen černobíle, s každým filmem jsem pak zalezla do koupelny, udělala fotky a lepila je a psala do kronik, A4 knih. Udělala jsem asi 6 tlustých knih, kronik, do kterých se děti i jako dospělé rádi dívají, plno zážitků totiž člověk i zapomene a tam jsou zapsané. Přestala jsem kroniky dělat někdy ve věku dětí asi 16 let.

Milé ženy, užívejte si života každý den a mějte s partnerem alespoň dvě děti !! :-)

 

Ing. Jana Yahoda MBA

Byznys poradenství
Osobní manažerský poradce a kouč pro podnikatele a manažery

Image poradenství pro Podnikatelky a Ženy Manažerky

 


rodina 


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 4784x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda