Profesionální image žena manažerka

Jak ošetřovat svou pleť v zimě, v mrazech.

10.01.2017 10:31

Letošní rok jsou v lednu nečekaně velké mrazy. 


U mě na kopci máme i v 9,00 hod. -16°C, v noci přes -20°C a je to znát, když člověk vyjde ven.

Ženy, pojďme si připomenout jak v mrazech pečovat o svou pleť.

Na jaře, v létě, si ženy aplikují na obličej nejčastěji lehké, hydratační krémy, což je koktejl, polopaticky řečeno - olej ve vodě. Poznáte je, že jsou skoro tekuté. Noční krémy jsou naopak otočený koktejl – voda v oleji, hutnější, mastnější, pro suchou pleť je někdy jako pasta.

Pokud si v zimě, v mrazu aplikujete pouze hydratační krém na obličej, bez aplikace vrchní vrstvy pudru nebo make-upu, vaše pleť vám nepoděkuje, můžete si způsobit omrzliny, i např. popraskané žilky. Budete asi i pěkně červená v obličeji a cítit, jako by byl váš obličej napnutý.

V zimě, v mrazech si aplikujte vždy ten obrácený koktejl – vodu v oleji.  Např. noční krém pro suchou pleť, můžete použít v mrazu i na den. Nechci tu dělat někomu zadarmo reklamu, ale i známý krém na vše, v plechové, kulaté dóze, je ideální pro péči o pleť v zimě, v mrazu, pro celou rodinu, ženu, děti i muže, na obličej i vršek rukou. Říkám vršek rukou, neboť jinak byste měly ženy dlouho mastné dlaně a prsty :-)

 

Aplikujte si tyto mastné krémy na pleť. Buď jen samotný, nebo pro citlivější pleť přejedete ještě kompaktním pudrem. Kdo má mastnou pleť, přejede ho také ještě pudrem, abyste se ženy neleskly jak zrcadla.
Pokud vycházíte ven jen na svou zahradu, nebo do okolních lesů, přírody, stačí vám jen krém, ale aplikujte si ho doma aspoň 10 minut před odchodem ať má čas se vstřebat. Pokud jdete do práce a jste vystavena venkovnímu ovzduší, mrazu, pak si dáte přes krém svůj makeup a zafixujete pudrem, pokud je make-up hydratační.

Nezapomínejte na své děti! 

Pokud máte malé děti a jdete s nimi v mrazech ven, ochraňte jim jejich pleť, obličejíky. Natřete jim doma aspoň 10 minut před odchodem (opět aby se stačil krém vstřebat) obličejíky zmíněným, zimním, mastným krémem, buď tím z plechové dózy, nebo speciálním zimním krémem pro děti – opět nechci zmiňovat značku. Tento další, dobrý, zimní, dětský krém je k dostání v lékárnách a je v tubě, používala jsem ho, když jsem měla 12 let chladovou alergii, je dobrý i pro alergiky.

 

Můžete si vybrat pleťový krém podle vás, jaký vyhovuje vaší pleti, jen připomínám, v zimě, v mrazech vždy  - emulzi voda v oleji, husté, pleťové krémy.


zima 


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2268x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda