Profesionální image žena manažerka

Dobrá rada nejen pro ženy - schovávejte si kopie důležitých zdravotních vyšetření a operací.

04.01.2017 10:45

Troufám si tvrdit, že to většina lidí nedělá a přitom je to velice důležité pro život.

Myslím si, že v každé rodině to bude především na ženě, aby to měla na starost.  Zdraví celé své rodiny.
Předpokládá se, že žena se nejvíc stará o domácnost, je dobrá hospodyně i moderní manželka, partnerka.

Každý člověk, už od dětství, navštěvuje lékaře, buď jen na různé kontroly, očkování, mívá různé nemoci, ale s věkem se „rejstřík“ různých zdravotních záležitostí většině lidí rozšiřuje. Chodíte k různým lékářům. Většina dokumentace se pak sbíhá u vašeho praktického lékaře.

Mě osobně se ale celý můj dospělý život vyplatilo mít svůj šanon s kopiemi z různých vyšetření - doma. Mám to i nascanované, ale zde mám oboje, kdyby externí disk kleknul.
Dělala jsem to i pro mé děti, exmuž byl zdravý jak řepa.


Mějte doma šanony ohledně zdraví vaší rodiny. Vašim dětem, sobě, partnerovi, ukládejte kopie zdravotních dokumentů.
Jakmile se odehraje něco, co je důležité, udělejte si kopii i pro sebe, a založte ji. Než dáte dokument praktickému, udělejte si scan nebo kopii.
Výjimečně si i požádám, že chci pro sebe kopii, když je to důležité vyšetření, kde dostávám jen soupis od lékaře a výsledky vyšetření ne. Jak kdy.
Nebudete ukládat papíry o chřipce, ale např. o výsledku mamografie, operacích, kontroly při nějakém vleklém zdravot. problému.

Důležité je znát, na jaké léky se u vás někdy projevila nějaká alergie, nebo vám z nich bylo zle, abyste to před každým zákrokem, operaci, léčení, pak už hlásili předem.

Člověk by si měl ukládat doma v papírové formě i důležité smlouvy, výpisy apod., ale to jistě děláte.
Technika může selhat – ale je to na vás, jak to uděláte, jen to dělejte.

Ukládejte si dokumenty o tom, jaké choroby jste prodělali, jaké úrazy, jaká očkování, operace, jaká vyšetření s jakými výsledky. Čím víc člověk stárne, tím víc se kopie hodí, lékaře zajímá i kdy co bylo v dětství, atd.

Lékařům to i velmi pomůže, když máte např. nějaký problém a přinesete mu kopii zprávy, že ještě před 10 lety vám to kontrolovali a nebyl tam problém, atd.
Pro lékaře je nejvíce věrohodná zpráva jiného lékaře s popisem výsledku a diagnózy, než když jim to jako pacienti jen řekneme svými slovy.

Také je prima, že když jdete k nějakému lékaři, v pohodlí domova si nachystáte ze šanonu kopie zpráv, které mu chcete ukázat.
Pokud byste je měli jen u svého obvoďáka, museli byste k němu, nebo k ní jít, vysedět v čekárně delší čas, často i mezi nemocnými, obvodní lékař pak většinou píše ještě sám zprávu - zbytečně byste ztratili plno času navíc. Takže pokud to lze - vyhnu se tomu a praktickému pak přinesu samozřejmě kopie zpráv výsledků.
Také se mi stává, že praktický lékař do zprávy pro jiného lékaře nenapíše vše potřebné - já mu přinesu kompletní potřebné info.

Zdraví každého z nás a našich dětí je to nejdůležitější co máme, základ našeho života. Pokud si tedy dosud kopie dokumentů neschováváte doma, začněte.
Určitě pak někdy nastane situace, kdy si řeknete:“Ty jóo´....ještě, že jsem to měla/měl.“


stastna rodina 


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 1603x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda