Profesionální image žena manažerka

Rumošenky – Vánoční, pečené sušenky.

13.11.2011 09:52

Tyto sušenky můžete péct i během roku, bez slepování a náplní, pro děti je fajn mít sušenky třeba ve tvaru různých zvířátek, aut. Sice je v nich cukr a bílá mouka, ale i tak jsou zdravější než sušenky z obchodu, kde je plno Éček a chemie. Mouku a cukr můžete vyměnit dle vaší libosti za jiné typy.


Suroviny na těsto:
80 g moučkového cukru (nebo med)

2 vanilkové cukry (2 x 20 g)

180 g hladké mouky (nebo celozrnná, či špalda)

200 g másla

1 celé vejce

3 lžíce rumu (alkoholické sušenky to nejsou - rum se odpaří teplem, ale dělá těsto křehčí)


Máslo nechte hodně změknout a nebo jej dejte „povolit“ v kastrůlku na ohni. Lépe se pak zapracuje do těsta. Vychladlé máslo smíchejte s ostatními surovinami a hotové těsto dejte do chladničky, aby se odleželo, aspoň hodinu.

Pak na pomoučené ploše vyválejte placku asi 2-5 mm tlustou, vykrajujte tvary a dávejte na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě na cca 170°C asi 15-20 min. Podívejte se až začnou kraje růžovět. Poté sušenky z papíru sešoupněte na rovnou plochu a nechte vychladnout. Jsou měkké, tak aby vychladly na rovném a různě se neohnuly.

Hotové můžete slepovat, polít polevou, všelijak zdobit, jak máte rádi, nebo je nechat holé, jako u nás doma. Lze si je různě dělat po celý rok, jsou to celoroční sušenky. K snídani jsou lepší než kdejaké „rádoby zdravé“ - energie na celý den - z obchodu.

A malé děti, které se v jídle nimrají, zvířátkům nebo autíčkům neodolají. Můžete zvířátkům udělat očička, autům světla, apod. :-)

rumosenky


Autor: office ZM
Přečteno: 4033x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda