Profesionální image žena manažerka

Žena Manažerka – Tetované obočí jak Marfuška.

20.10.2011 18:06

Poslední 2 roky, kdy podnikám, začala jsem asi po 20 letech nejezdit všude jen autem, ale z důvodu nákladů využívám do centra Prahy MHD, hlavně metro.


Musím říct, že je zajímavé pozorovat lidi kolem. Jak se k sobě chovají, jak se sami chovají a jak vypadají.

Před dvěma týdny jsem se setkala ve státním úřadě s ředitelkou odboru, sympatickou paní. Byla vkusně oblečená, odpovídalo to jejímu postavení vedoucí odboru (manažerky) v běžně známé kultuře státního úřadu. Měla i přijatelný make-up, …..ale……měla hnědé, tetované obočí, jako když jej hnědou tužkou prostě nakreslíte a vybarvíte. Příšerné! Prosím Vás, ženy, nenechte se žádnou vizážistkou, kosmetičkou ať mají jakýkoliv certifikát nebo co jiného, přemluvit k tomuto typu tetování. Celý hovor jsem se na ni dívala a říkala jsem si, jak by jí to slušelo bez toho. To její obočí mě stále svádělo se na něj dívat. Bylo to jak pěst na oko. Jako Marfuška, když se líčila na namlouvání.

Při mých jízdách metrem už jsem si všimla několika žen se stejným „vylepšením“. Vyholené vlastní obočí a výrazné, tetované obočí, někdy tetované do nebeských oblouků, vysoko nad oči, jako když jej nakreslíte pastelkou a vybarvíte. Vypadá to hrozně. Profesionální manažerka by tohle nikdy neměla mít a i každé běžné ženě bych to rozmlouvala.

Pokud má žena řídké obočí, nebo sem tam chybí nějaký ten chloupek, je lepší, dát si tu práci pár sekund ráno navíc a krátkými čárkami si jej tužkou na obočí dokreslit. Krátkými čárkami, nikdo si pak nevšimne, že to nejsou chloupky obočí, ale tužka.
Pokud vím, tak i tetování prochází vývojem a je možné si obočí dát dnes tetovat tak, že vám jej alespoň udělají z krátkých čárek, ale v kombinaci s vaším vlastním obočím, vypadá to pak lépe, přirozeněji.

Vzhled obličeje je velmi důležitý. Když se s někým potkáte tzv. s očí do očí, vždy si každý nejprve všimne vašeho obličeje ať se jedná o ženu nebo muže. Buďte tedy opatrné a dobře zvažte, než si necháte udělat nějaký zásah na obličeji.

I takové, zdánlivě malé drobnosti často rozhodují, zda budete přijatá do práce v některé firmě nebo zda budete vybrána k určitému pracovnímu projektu.


 

Ing. Jana Yahoda MBA

Byznys poradenství
Osobní manažerské poradenství pro podnikatele a manažery

Image poradenství pro Podnikatelky a Ženy Manažerky

 


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 8757x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda