Udělej si sám – Květináč z wok pánve a vlastní cibulka, pórek.
13.06.2019 10:23
Mám pro vás pár tipů, co jsem si doma udělala a není to špatné.
Teflonové pánve už nevydrží desetiletí jako kdysi, ale jen pár let. Měla jsem Tefal wok pánev a po cca 6 letech i přes šetrné vaření, začal mizet teflon uvnitř pánve. Shodou okolností mě tehdy prasknul mrazem hliněný květináč na terase, kam si z kuchyně odbíhám pro šnytlík a nať cibulky.
Napadlo mě tedy, že si koupím novou pánev (už ne Tefal a už ne jen teflon), a z té staré si udělám květináč, který ve mrazech nepraskne a vydrží roky.
Květináč z wok pánve, ze které začal mizet teflon - nevyhazujte ho:
- odšroubovala jsem držák pánve
- pilkou upilovala kovový výstupek, kde byl uchycený držák
- vybrousila jsem vnitřek pánve až na kov
- do dna jsem vyvrtala 3 otvory na odtok vody
- nandala jsem hlínu, šnytlíky (pažitka) a......
- slouží dál jako super květináč
- můžete si ho i barevně natřít zvenku
Jak si vypěstovat rychle nať z jarní cibulky a jiné natě :
- do toho květináče si dávám šnytlík a...
- koupíte si v obchodě jarní cibulku, pórek, mrkev
- odříznete dolní cca 1cm s hustými kořínky
- nevyhodíte to, ale dáte do květináče
- za cca 14 dní vám začne růst nová, bez chemie – nať
- můžete vesele konzumovat, a máte to opravdu bio
- na fotce je jarní cibulka, vidíte, jak z prostředka vyrůstá nová, zelená nať, kdykoliv odříznete, vyroste pak další
A víte že......u nás používáme „zelené“ pažitku, celerovou nať, libeček, a spol do jídla, ale v cizině stejně tak používají i nať z mrkve. Já si z ní beru také jen to jemné, bez „klacíků“ a nikdy nejím nať z obchodu – jsou různě stříkané.
Vyzkoušejte :-)
Zdraví Jana
žena manažerka nejen kdysi v práci, ale i manažerka svého života
Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2470x Komentářů: 0