Profesionální image žena manažerka

Je výhodnější kupovat dražší dámské oblečení než levné?

06.02.2017 09:44

Na Facebooku na mě vyskočil jeden článek.


Asi mladší žena tam ostatním vypočítávala, že je lepší si koupit dražší oblečení než levné, že cena a četnost nošení mluví jasně PRO dražší dámské oblečení, že je výhodnější, vydrží déle.

Napsala tam, že si koupila šaty za 3900 Kč (nevím přesně ta čísla, píši cca) a jelikož je nosila nejméně 10x, vyšlo jí to na 39 Kč za den. Vedle toho si koupila např. tričko ve slevě za 100 Kč, vzala si ho jen 2x, tedy cena 50Kč na den a pak už s ním jen doma vytírala podlahu. Nadšené ženy tam komentovaly, jak je to pravda, jen jednu jsem tam našla, co psala, že se za to stydí, ale kupuje i v sekáči, je jí to fuk.
Proč se stydí? Vždyť je to přeci opravdu jedno, kde a co kupuje, když se jí to líbí....Ale měla odvahu napsat jiný názor mezi ostatními, a to je plus pro tu ženu, pochválila bych jí. Palec nahoru :-)

 

Učím ženy – nebuďte „stádový typ“ – Buďte sama sebou, výjimečná, zdravě sebevědomá žena.

I kdyby 99 žen dělalo něco stejně, nebo se vám někde 99 žen různě posmívalo, vytýkalo, že nejste IN – kašlete na ně a dělejte si vše po svém. 

Tady v tom článku ale na ní ostatní byly hodné, nikdo jí její názor nevyvracel.

 

Mně se tam nelíbily ty výpočty, přišly mně manipulační, měly vytvořit dojem, že dražší dámské oblečení je výhodnější a trvanlivější, ale ono nemusí být nutně kvalitnější a déle pěkné.
Vždycky je dobré si každý kousek oblečení i prohlédnout na rubu, jak čistě je ušitý, švy začištěné, oentlované, neroztřepené. Dobré je i kouknout, zda je tam aspoň 1cm založený ve švech, kdyby bylo třeba doma něco povolit, boky, prsa, aby tam byla vůle.

Je pak jedno, zda se vám líbí něco v dámském butiku, nebo obchodním centru, hyperáči, v sekáči, nebo někde na trhu a je fuk, kolik to stojí, každá máme v hlavě svůj určitý cenový strop.

 

Já jsem takováhle – neznamená to, že je to jediné správné – ale to jsem já, a jiná nebudu:

- jako mladá jsem si hodně věcí sama šila, abych měla výjimečné dámské oblečení než jiné ženy, to - co jsem si nakreslila, vypracovala jsem se časem i na to, že jsem si uměla ušít velmi kvalitně profesionální, manažerské kostýmy (šít jsem naučila i moji dceru, umí sukni, kalhoty, halenku – cokoliv když chce)

- kašlu na módní trendy, vybírám si, co se mně líbí, co sedí k mé aktuální postavě, z trendů si vyberu jen to, co se mně líbí a sedí, často kupuji nadčasové kusy, různě kombinuji

- při nákupu otáčím oblečení i naruby, podívám se, jak kvalitně je to ušité, švy musí být obšité, oentlované, nesmí se třepit

- dobré oblečení nevyhazuji, pokud se do něj vejdu a je pěkné, mám ho doma, trendy se neustále točí, ráda různě kombinuji, několikrát jsem mladší kolegyně překvapila, jak prý mám hezké šaty, tričko, atd. a ono bylo 10-20 let staré, jen se otočil trend :-)

- kašlu na značky – když se mně něco líbí a cena mi stojí za to, koupím si to, předražené oblečení nekupuji, jsou to podle mě vyhozené peníze, platí se jen za značku – název, a šijí to někde v Indii nebo Číně
- kvalitní sukně, saka, kabátky mají vždy podšívku, tzv. nelepivou na punčocháče a trička, a také dobře dole založenou, začištěnou, oentlovanou. Dámské sukně, saka, kabátky bez podšívky, považuji za nekvalitní.  

- co je tzv. značkové v ČR, je totiž často úplně neznámé, neznačkové ve světě

- často také trend v ČR vůbec nemusí být trend v UK, USA nebo jinde, každá země má své

- když jsem ještě létala služebně do USA, tam jsem si vždy nakoupila na 5-10 let dopředu (velmi kvalitní zboží), značkové i neznačkové dámské oblečení, za ceny, které mi v ČR nevěřili – velmi levné na to, jak značkové a kvalitní oblečení to bylo

- měla jsem i značkové, luxusní sukně, dámská trička, halenky, třeba za 3-5 USD ( 75-100 Kč) a v ČR to lidi kolem mě obdivovali, jak je to nádherné a já se jen v duchu smála, za jakou cenu to bylo. Některé ženy mně říkaly, že se také v duchu smějí, když si koupí nějaký pěkný kousek v sekáči a okolí to obdivuje.

 

Stalo se mně mnohokrát, že např. dražší šaty, modelové, jsem na sebe vzala dvakrát a zjistila, že mi nesedí, visely mi doma dlouho, neměla jsem srdce je hodit do charitativního kontejneru, ale nakonec tam skončily, a pak jsem si zase koupila trička s nápisy v hyperáči ve slevě za cca 60 Kč kus a nosila jsem je ve volném čase tak často, dokud jsem buď neztloustla, nebo jsem si na ně něco „nekydla“ – od něčeho skvrna, nebo začala být už opraná – a skončila jako moje oblečení pro práci na zahradě, jejich finále je po x letech – v odpadkovém koši.

 

Takže podle mě – na ceně dámského oblečení moc nezáleží.
Cena také neznamená automaticky vyšší kvalitu.
Záleží, jak se trefíte, jak se pak v tom oblečení cítíte. Poté ho nosíte buď často, nebo skončí ve skříni, či v kontejneru nebo v koši.

A každá z nás má asi v hlavě svůj určitý "strop v Kč" , za co bychom už určité dámské oblečení, byť i krásné a kvalitní, nekoupily. 

 

Jaký je Vás názor?




dámská móda 

 


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2748x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda