Profesionální image žena manažerka

Bolí vás hlava? Co na to? Pilulka a nebo něco jiného?

13.04.2011 12:26

"Holky, bolí mě hrozně hlava, nemáte prášek?" Tak tuhle větu slyším poslední roky v práci čím dál častěji, a co mě hrozně překvapuje, že jsou to často i mladé ženy ve věku 20 a více let.

Pokrok je dobrá věc a samozřejmě přirozený vývoj. Nese sebou dobré zlé. Bohužel farmaceutické firmy patří mezi nejbohatší na světě, a proto investují velké peníze do marketingu, propagace svých výrobků. Nabízí vám prášky, které jsou někdy až směšně podle nich vhodné skoro na všechno, ale bohužel mnoho lidí jim uvěří a konzumují je.

Každý člověk by si měl zachovat svůj "selský rozum" a nenechat se obalamutit každou reklamou.

Také by lidé neměli být tolik "cimprlich", jakmile je někdo něco trochu zabolí – hned hledají prášek. Každá pilulka, prášek je jsou chemie a měli bychom je jíst pouze, když už je nutně potřebujeme k našemu uzdravení.

Byla jsem poslední roky na pár operacích slzného kanálku oka a udivilo mě, že pokaždé, když mě po operaci přivezli na pokoj, nabídla mi sestřička růžovou pilulku Ibalginu proti bolesti, až to prý přijde k sobě, tak abych jí měla. Případně, když budu chtít, tak mě ještě i něco připíchne. Vždycky jsem s díky odmítla a v duchu jsem si říkala "lidi ze Zentivy odvádějí fakt dobrou práci, ta jejich růžová pilulka je úplně všude." Já si ale nechci zbytečně týrat játra a slinivku. A bolest, která po operaci přišla, se dala v pohodě snést, nebylo to nic k nevydržení.

Lidé by si měli uvědomit, že tyto pilulky mohou být i návykové. Nejen fyzicky, ale i psychicky. Pokud je někdo bere častěji, začne na nich být závislý, zvyšuje si postupně dávky. Hlava tu ženu bolí čím dál častěji. Nevymýšlím si to, viděla jsem to ve svém okolí a i někteří lékaři vám to mezi čtyřma očima potvrdí.

Takže pokud vás začne bolet hlava a je vám to nepříjemné, zkuste nejprve něco jiného než prášek.

Důvody mohou být:

1. Třeba jste jen přes den zapomněla pít a tělo volá SOS.

- vypijte půl litru teplého čaje, nebo vývar polévku, pokud jedete autem, stačí čistá, neperlivá voda

2. Třeba vašemu tělu chybí čerstvý vzduch, pokud sedíte v kanceláři s klimatizací, celou dobu za stolem, dýcháte pomaleji a nabíráte méně kyslíku.

- zvedněte se a jděte na pár minut na čistý vzduch, nebo si jen někde na moment otevřete okno a nadýchejte se

Osobně moc nedoporučuji ani kávu, neboť jak známo, káva odvodňuje organismus.


Ptali jsme se i na Facebooku, jak řeší bolení hlavy ostatní a byly tam tyto rady :

1 -  ibalgin, kafe, masáž :-))

2 -  ibalgin je s prominutím svinstvo a ještě návykové...(nic ve zlém) Já si promačkám akupresurní body (3x10 sekund na jeden) a vypiji půllitr čisté vody s citrónem.....Osvědčené, cca o 20 min rychlejší úleva než po Ibuprofenu, Tramadolu, Valeto....

 

A co Vy? Jaký je váš názor a váš vyzkoušený recept?

A proč vlastně bolí hlava většinou jen ženy? Muž neřekne "bolí mě hlava", ten většinou říká "něco na mě asi leze...."

Ing. Jana Yahoda MBA

Byznys poradenství 
Osobní manažerský poradce a kouč pro podnikatele a manažery
Image poradenství pro ženy manažerky a podnikatelky




alarm_300


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 4852x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda