Profesionální image žena manažerka

AYAHODA™ Small Wild Birds Help – Pomoc malým ptáčkům v přírodě a AYAHODA™ ptačí krmítko, které jsem vymyslela.

13.02.2020 10:26

Mám ráda přírodu, jsem její celoživotní ochránce, byla jsem tak vychovaná.
Od r. 2020 jsem začala projekt AYAHODA™ Small Wild Birds Help – Pomoc malým ptáčkům v přírodě. Pracuji dál jako Business poradce, ale už jen pro klienty, kteří se mi ozvou sami, už je aktivně nevyhledávám, svůj další čas věnuji tomuto mému hezkému projektu pro ptáčky.


Proč jsem si vymyslela projekt pro malé ptáčky?
Každý rok jsem něco vezla do pár psích útulků pro nechtěné, starší psy, ale už dostávají dotace od státu, tak jsem chtěla něco svého. Starším psům do útulku budu něco vozit dál, ale už méně.
- Mám ráda ptactvo, v každém bydlení jsem měla a mám ptačí krmítko, ráda je pozoruji a fotím.
- Rychle mizí z přírody, některé druhy už je dnes bohužel těžké vidět.

Přidáte se ke mně v AYAHODA™ Small Wild Birds Help, s AYAHODA™ ptačími krmítky?

Dávám AYAHODA™ ptačí krmítka zdarma do přírody, kde chodí lidé, nebo jezdí na kole, nakupuji lojové koule se slunečnicemi a oříšky a plním je. Platím mé aktivity na sockách ohledně tohoto projektu. Informuji lidi a děti o malých ptáčcích v přírodě, jak jim pomoci, mít AYAHODA™ ptačí krmítka v každé zahradě na každém stromě, atd. Mám plno dalších nápadů, ale záleží, kolik na to vydělám peněz.
Mám AYAHODA ptačí krmítka i na své zahradě, na každém stromě.

AYAHODA™ Small Wild Birds Help projekt je hrazen z prodeje AYAHODA™ ptačích krmítek, ale i z ostatních výrobků z AYAHODA Handmade, které nabízím cizincům na www.ayahoda.com  v eshopu.

Kde si zakoupíte AYAHODA™ ptačí krmítka?
Nemáme český eshop a nechceme ho už kvůli EET mít. Pokud se chcete účastnit v tomto českém projektu, chcete česká AYAHODA™ ptačí krmítka, podívejte se na www.ayahoda.com/shop, vyberte si typy - např. 2ks balení F0002F, nebo 1ks balení např. F0002F1 - zelené a napište nám na : ayahodaart@gmail.com.
České ceny jsou jiné, bez poštovného v ceně - 1ks balení = 88 Kč a 2ks balení 156 Kč. Poštovné přičítáme 60 Kč. Zasíláme po platbě předem na účet.
Nabízíme je někdy i na sociálních sítích, Facebook – zenamanazerka, ayahoda, spravnysef.
Máme zájem spolupracovat s vybranými eshopy s chovatelskými potřebami, zahradnickými potřebami, vybranými prodejnami, abyste si mohli vybrat i lojové koule, a měli lepší poštovné. Pokud s někým spolupráci navážeme, uvedu je zde. 

Pracovala jsem na tomto nápadu skoro rok. Chtěla jsem vymyslet ptačí krmítko, které bude vyráběné ručně v ČR, i když bude dražší. Nechtěla jsem prodávat čínská ptačí krmítka, i když bychom na nich měli mnohem větší zisk. Podporuji české výrobky. Bude na vás, zda si koupíte levnější čínské, a můj nápad skončí, nebo dražší naše české, a pak pomoc malým ptáčkům poběží dál.

Coby profík v ručním pletení a háčkování, začala jsem háčkovat krmítka pro malé ptáčky. Trvalo mě to několik měsíců, malí ptáčci denně testovali na naší zahradě mé výtvory, většinou sýkorky. Spálila jsem 28ks, až 7. prototyp je finální – nejlepší – ten i nabízím a prodávám lidem, abych získala peníze na tento projekt.

Naše AYAHODA™ ptačí krmítka jsou lepší, než levná, kovová, čínská ptačí krmítka, spirála, nebo koš na 3 koule. Malým ptáčkům se po našem háčkovaném perfektně chodí po celé ploše, v mrazu je na jejich nožky lepší bavlna než kov, naklované lojové koule nevypadávají na zem, ale zůstanou v krmítku až do malého kousku. Pak na něj nasadíte jen novou kouli.

Někdo řekne, proč anglický název? 1 – angličtina je můj 2. rodný jazyk. 2 – komunikuji s lidmi na „sockách hlavně anglicky, můj nápad posílám i do světa, 3 – je to zajímavější, mám zpětnou vazbu od lidí z různých zemí, 4 – každý mladý Čech, Moravák, a lidé z mnoha zemí světa, už dnes umí anglicky vedle své další řeči.

Proč malí ptáčci v přírodě mizí?
- Všude více lidí – více psů a koček, kteří je loví, i jejich malá ptáčata. I my máme 2 a jeden honí ptáčky.
- Lidé si budují „mrtvé“ okrasné zahrady, s krátce střiženým zeleným trávníkem, okrasnými zelenými rostlinami, stromy, žádné křoví, kde by si ptáčci stavěli svá hnízda a chránilo to i jejich ptáčata, méně květin, které vábí hmyz, přirozenou potravu malých ptáků, málo ovocných stromů, zeleninových záhonů, atd.
- Používání herbicidů na polích ve velkém množství, chybí remízky, přírodní útočiště ptáků a drobné zvěře.
- Mnohem méně hmyzu – základní potravy pro malé divoké ptáčky.

AYAHODA™ ptačí krmítko – Pomáhá malým ptáčkům  i STROMŮM.
- Uháčkované ode mě a od českých žen, kterým platím fair cenu  – chci lokální výrobu, dražší, ale i 100% kvalitu.
- Je ze 100% bavlněné příze, která je přirozená k přírodě, vyrobená v ČR. Pokud někde spadne ze stromu, postupně shnije, není nebezpečná pro ptáky a přírodu.
- Vzor, barvy, tvar, vše jsem zkoumala, aby to bylo dobré pro malé ptáčky – barvy je přilákávají, najdou krmítko do 1 dne, snadno po AYAHODA krmítku chodí, otvory jsou akorát, aby se jim dobře zobala potrava, vrací se denně několikrát, snadno je najdou znovu, koule v nich vydrží do zbytku.
- AYAHODA™ ptačí krmítko je pro lojové koule se slunečnicemi a oříšky 80-90g. Ty nevyrábíme, také je kupuji, najdete je v eshopech, nebo v supermarketu. Dají se koupit za dobrou cenu.
- Lojové koule pro ptáky jsou často v plastové síťce – tu sundejte a dejte do tříděného odpadu. Plastové síťky jsou nebezpečné pro malé ptáčky, mohou kousek sníst a jsou 100% špatné pro přírodu.
- Během mého průzkumu jsem zjistila, že naše AYAHODA™ ptačí krmítka pomáhají i stromům – na každý ovocný i jiný strom jsem zavěsila „Ayahodu“, a měla je tam plné asi 5 měsíců. Malí ptáčci nalétávají na krmítka, ale i zobají na stromech mravence, různé larvy, apod. Pro mě co by hobby zahradníka to bylo jako „Děkujeme ti Jano za krmítko“. Já pomáhám malým ptáčkům a oni se mi starají o zdravější stromy a ovoce. Úspora peněz za chemické postřiky, které nemusím používat, opět lepší pro přírodu.

Je to WIN – WIN pro obě strany a to je nejlepší!
- Doporučuji tedy naše AYAHODA™ ptačí krmítka i pro lidi, kteří rádi zahradničí, mají na zahradě ovocné a jiné stromy. Dejte si na každý 1 krmítko. Je to i paráda různé malé ptáčky sledovat.

Věším moje AYAHODA™ ptačí krmítka i zdarma na stezky, kde chodí lidé, kudy chodím i já častěji. Pokud tak učiní i jiní lidé, bude to fajn. Uvidíme. Zda nám lidé pomohou krmítka doplňovat, nebo je ukradnou, zničí.
Na webu www.ayahoda.com je v blogu článek, kde budou GPS míst volně v přírodě, kde jsou naše „Ayahody“ ptačí krmítka. Můžete si pak vzít lojové koule do kapsy a při výletě doplnit nějaké krmítko :-) Pokud budete chtít, kupte si někde Ayahoda ptačí krmítka, pošlete mi foto účtenky, foto jak visí na Vaší zahradě, napište název města, vesnice a budete-li chtít, tak i Vaše jméno – třeba jen Pepa :-). Schválně, kam všude se Ayahody dostanou. Odjakživa chráním data i lidi. Vaše fotky sama upravím a příp. z nich odstraním GPS. Veřejná místa budou s GPS, zahrady a soukromí, bez.

Každý Podnikatel, Majitel firmy může být úspěšný i s respektem a pomocí k přírodě.
A my jako spotřebitelé bychom je měli podporovat, kupovat výrobky od nich, a ne od těch, co přírodu ničí.

Jana Yahoda – AYAHODA™

Ayahoda pomoc malym ptackum


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2245x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda